Tuesday, June 16, 2009

Hong Kong--Shopping heaven!

Salam sumer... Actually tak banyak pun gambar yang kami amik sebab kali ni bukan pegi untuk melancong.. tapi pegi nak shopping :) Sopen tu kan terapi minda.. The best medicine for stress.. Ye tak? :P Antara tempat yang kami gi Stanley Market, Ladies Market, Harbour City, Tsim Sha Tsui, Sham Shui Po & Shopping2 complex dll.

STANLEY MARKET- ni gambar2 kat Stanley market.

Dah penat shopping, bleh rileks kat Stanley bay tengok laut... Sesambil tu bleh la makan aiskrim buat ilang penat.. Cian Hafiy ngan Hurin penat jalan sana sini... Ibu n daddy pun penat giler mengerjar Hafiy. Tersangat le banyak tenaga si hafiy ni. Hurin plak ok jek... tak banyak songeh...








MONGKOK-- Ni pun tempat wajib datang sebab kat sini ada LADIES MARKET. Kalau pompuan datang Hong Kong, tapi tak singgah kat sini memang tak lengkap trip diorang. Macam iklan ASTRO "macam macam ada". Mmanusia pun banyak giler. Mana datang pun tak tau ler.... Hong Kkong ni ada masalah sket kalau kita nak cari toilet or tempat duduk. Memang susah sangat nak jumpa. orang sini memang keje berjalan je kot. kalau duduk pun kat kedai makan je aaa. itu pun tak abih makan lagi orang dah tunggu nak duduk. kedai2 plak buka sampai tengah malam... asyik sopen je diorang ni. hari keje time opis hour pun sama macam tu jugak. pelik tul kan..

Ramai orang tanya, tak gi ke memana theme park? Hahahaha, Jawapannya tidak. Itu bukan matlamat utama. Lain kali je aaa... ekekekek. Tks jugak kat Hong, blanja kami makan kat Halal Chinese Restaurant kat Kowloon. Tauke restoran tu siap tunjuk gambar Farah AF tergantung kat restoran tu. Dia gi masa buat penggambaran rancangan pe tah kat astro. Dah dua kali sebut astro dalam entry kali ni. Macam promote astro la plak. kuang kuang kuang. Best tul makan kat situ, maklum le, memang2 betul2 masakan cina. Hong Kong style plak tu. Sorry, takde gambar. Oklah, stop dulu... nanti sambung citer lagi :)

12 comments:

Nurul a.k.a Riko said...

Nunu...

Nie mesti shopping utk raya nie...beshnyer.

eija28 said...

bestnyer shopping kat hong kong....suke tgk hasil tembakan gambar...shooping utk raya yerk??Farah AF buat rancangan RASA HALAL HONG KONG tu....sbb eija mmg ada tgk rancangan tu kat astro.....nanti sambung lg yerk...

dilaOHdila said...

best aa NUNU dapat gi HK
patut aku lama tak nampak hang wei
perghhh LM
masa aku pi dulu aku tak pi sini npun, hampeh Guide aku
memang geram sampai ke lar nih wei

Collage hang memang mengancam.....

Ayumieza said...

lagi dasyat shopping sampai ke hong kong hahahaha...mesti sakan nunu bershopping yelah sebelum ni asyik memikirkan kerja yang tak sudah2,sekali-sekala g terapilah kan...Nunu jauh betul terapinya kei..kei..kei..

Sri H said...

wah korang pegik sesenyap jah! Incik Helmi ada beli tak barang kiriman aku? Kalau takde, pi cubit perot dier :P

lyn said...

lahling... bestnye bestnye!!!!!

eh kat sini pun ada restaurant halal kat Gold Coast dok tayang gambar artist malaysia... nyampah aku! :P (you pernah makan situ kot)

will be back for raya... and guess who is joining me in Brisbane next year?!!!

Nur a.k.a admansyah said...

mmg jeles tgk awak shopping! murah ker Nunu kt sana? or byk choice utk kids...?

Akak hariX2 ngadap market HK. errr... share trading-lah! HKEX... he..he..

cikgu_anna said...

haha!
suka tul tgk pict yg cikgu tarik hafey tu! cute bangat!!
wah! sakan berjalan & shopping kat HK yek.seronoknya!!!

E-Marlin said...

wow...gi HK, shopping heaven babe....
borong barang apa? hehehe..

ckgfauzi said...

ceria - ceria - ceria .... paper dah habih semak ka.. macam banyak masa habih kat edit gambo je

cikgu_anna said...

hup..hupdet..x sabar nak tunggu next entry nih! add la lagi pict pi HK! Menarik betul la..
so cikgu sakan la beraya thn nih yek.awal2 dah pi shopping nun jauh plak tuh!

Fariena said...

wow bestnyer shopping kat HK?