Sunday, February 28, 2010

tutorial :- digital scrapbook

Terlebih rajin plak arini... hehhehe.. Dengan jayanya saya dah buat tutorial untuk buat gambar macam kat bawah ni... Tak sure link utk 4shared tu tahan berapa lama. so, agak2 nak try, sila la dengan segera.. :)

4 comments:

Tajul Adli said...

uih...hyperactive nyer blog nie..

::Leily | Ummi Alya Husna:: said...

macih cekgu...
hihih, nk mitak tutorial blog plak..
cara nk letak bg kat sidebar.. hihih, amacam.. bulih??

ReActivate said...

::: askm hani pekabar? [huhu] waahh lama tul tak singgah menyinggah [hehe] hani pon maybe sibuk gak mcm saya. baru skrg saya tahu hani buat gambar2 nih secara satu persatu2.. ingatkan betul2 hani ambik gambar dari atas [huhu]. saya baru jer nak tanya, hani dah pon beri answernya.. tapi ada soalan yg masih berlegar2 di kepala ini, mana hani dapat gambar2 kain, zipper, bunga kertas, daun, butang, reben dll tuh? tak silap saya hani mmg rajin buat scrapbook kan, guna material spt ini [for real!] hani ambik gambar satu2 ke kat material2 itu? then hani edit hilangkan latar, begitu? [hehe] saya pon fening!

::: anyway, saya pon dah berkurun tak pakai adobe photoshop.. sejarahnya, dulu pakai laptop cikai, masuk PS punyalah berat. kalo bukak byk2 software, jadi lambat. so lepas tuh dah tak pakai dah. skrg bila ada PC, malas nak uploadkan sbb saiznya yg besar &takut plak ganggu software2 lain.. lagi satu, nak pakai PS ni kena dok lama2 depan komputer ni [huhu] kalo tak, fening-fening! saya ckp psl PS ni sbb tgk hani guna utk buat gambar2 di sini.. rasa tertarik plak & teringat balik kisah2 lama..

~ terima kasih hani :) keep on scrapbooking [hehe]..

dilaOHdila said...

Nunu cikgu yang rajin
seni halus jari yang mulus
begitu kemas mengadup scrapping bikin hati jadi tertawan...

wah dah boleh masuk dalam assei ni aku punya kata2 ni NUNU (ahak)!