Friday, December 11, 2009

Citer Disneyland+ jade market

Salam sumer.. Alhamdulillah external hard disk kitorang dah baik demamnya.. Memang lega sesangat sebab kalau rosak menda alah ni, abis hilang semuanya.. Bukan sebab harga tapi nilai 'memori' yang ada dalam tu.. Dari gambar Hafiy start kena timbang ngan Dr. sampailah hafiy dah ada adik Hurin yang pun dah bleh lari pantang pintu bilik terbukak :D. walaupun kitorang memang back up dgn simpan dalam CD tapi yang original ni tetap mahal harganya :)


Ni gambar hafiy dulu dan sekarang... Banyak beza tak? :)
Sambung citer gi disneyland... Ni kali kedua pegi Hong Kong Disneyland tapi yg bezanya kali ni bawak Hurin n my youngest aunty, Ceksu yang happening...heheheh.. We spent the whole day kat sana. Tu pun ada lagi tempat yang tak sempat nak pusing sebab habis masa dok beratur nak amik gambar dgn cartoon characters... mana la datang sumer manusia ramai2 ni....


Ni plak gambar dalam kedai souvenirs.. Macam biasa, mesti cari fridge magnets untuk tambah koleksi yg tak seberapa...hihihih



Ini plak gambar-gambar castle.. Kalau nak tengok fireworks ni kena tunggu sampai pukul 8.00 mlm....
Lastly, ni plak gambar kat jade market.. Ada beratus2 kedai jade kat sini tapi time nak beli tu macam biasa aaa kena pandai tawar menawar sebab kalau tempat pelancong gini, harga memang agak mahal dibandingkan dengan local market. Harga setiap gelang jade tu bleh naik 7 atau 8 kali ganda tau!
Untuk tengok lain2 gambar, jemput tengok kat facebook ek! :)

3 comments:

iena hamdi said...

wahhh seronoknyer jalan2 sana...

Ayumieza said...

cayalah kak..best tu dapat tgk negara orang...

dilaOHdila said...

salam yani
lawo giller photog disneyland hang NUNU
best aaaaa
scarpping hang sokmo menawan tuh
NUNU DEBAMBPPPPPPPPPP, CAYYOO!!!!