Tuesday, December 15, 2009

The Peak+ Citigate Outlets

Hari ni rajin nak update blog.. hehehe.. takyah tunggu seminggu. :) Kali ni gambar2 masa kitorang gi The Peak. Kalau nak naik the peak ni, kena naik tram. Tu yang leceh sket sebab nak kena tunggu tram ni bukan main lama, tapi naiknya kejap dah sampai pun kat atas.. View dari atas ni mmg antik sebab bleh tengok bandar Hong Kong dari atas :)
Lagi satu, kat atas ni ada madame tussaud wax museum.. So, kalau tak dapat jumpa bruce lee in real life, dapat jumpa patung dia pun jadilah! hahahaha :D Kalau tak silap, dalam museum ni seratus lebih patung...

Ni plak gambar2 kat citigate outlets. Rasanya minggu ni tiap2 ari kitorang datang sini sebab macam ada je benda nak shopping..hohoho.. Nak nak plak skang nak dekat Krismas. So, memang giler2 aaa sale! Kat dalam ni, ada outlet Coach, Crocs, Timberland, Adidas, Swatch, Guess, Mango...banyakla... memang bleh bikin poket kempis dgn lajunya...hahahha.. Lagipun, jarak outlets ni dengan hotel kitorang 5 minit je kalau naik bas... Kalau nak jalan kaki pun boleh...



Oklah, stop dulu.. nanti citer lagi :) tata....

10 comments:

::Leily | Ummi Alya Husna:: said...

waaa... syoknye dpt ke disneyland lagik!!!kite, tgk gambar pn jadila.. :p..
cam real patung wax tu kan..
cute nurin tocang rambut!
p/s: upload la lagi..cun2 picca korang!

yurn said...

hurin dah macam amoi HK hehe:P

dilaOHdila said...

nunu
teruja aju tgok Ctgate tuh
awat aku tak nampak outlet ni erk
bestnya shoppinggggggggggg (huhuhu)
shuntek hang susun gambaq wei

font tu aku download kat font.com lah nunu passtu ak refer kat magazine (ha ha ha)

Sham Ummi Echa said...

besnya dpt g disneyland..pics sumer cntik2

ReActivate said...

::: salam yani pekabar? amboiii jauhnya update blog.. kat hong kong ye skrg? sbb tgk kat live traffic feed, ada bendera hong kong.. best tul dpt jejalan ke negara org.. paling best saya rasa kat the peak. satu kemestian tuh kalo pi sana. view mmg cantik spt yg saya lihat di sini. anak lelaki hani siap posing kat tepi pagar cermin lagi [huhu] gayat plak tgk.. patung lilin celebriti tuh best.. very beautiful pictures here yani.. terima kasih singgah ke blog saya.. salam Maal Hijrah yani & helmi.. :D

Tajul Adli said...

cute arr hurin pakai tocang naik ke atas..macam samurai...

tingginya kat the peak tuh...pandangan pun seluas mata memandang...hong kong macam 10 kali ganda KL..padat dan besar

good experience

eija28 said...

suke tgk gambar2 nunu dkt HK.....eija teringin nak ke HK.....lom ada rezeki lg....nunu tinggal mana...nak add dkt facebook nie....apa email??nanti add eija dkt facebook.....eija_28@yahoo.com

KecIk said...

boleh tak rasa cam nak pengsan .. kegayatan.. ghisau ngk cik mie dokong hurun kat tepi tebing tuh..

.: SharLeenZ :. said...

tu la tgk hurin dah mcm amoi da.. hikss.. wa bestnyeeeee... kite takat nengok gambar je la...

dilaOHdila said...

ello......mana tuan umah ney
ngajor sekolah sana ke wei (he he he)