Thursday, January 14, 2010

Bundles of joy :D

Assalamualaikum.... ni turn daddy plak menulis...kekanak dua orang ni memang penyeri.. pepagi bila diorang gi nursery, umah rasa sunyi n kosong je..bila diorang balik memang happening.. walaupun agak letih melayan... hafiy plak ada 1001 soklan yang kuar dari mulut dia.. kengkadang kita sendiri tak leh nak jawab... dah plak tu, pandai plak membebel kat hurin...hurin sepahkan mainan, hurin makan tumpah, hurin bising, hurin takmo tido n macam2 le.. padahal dia pun 2x5. :p

lagi satu dia dah terikut tabiat ibu plak.... asalkan nak kuar umah je soklan wajib dia " kita nak gi soping ke ibu/daddy?" huhuhuhuhu

yin plak suka jeles.. tengok abang tenggek kat ibu/daddy, siap laju je datang tolak abang hafiy... siap marah2... takpun terus nangis... hurin skrng cukup susah nak tangkap gambar, asyik nak senyum pelik dia tu je... nak dapat satu gambar yang ok pun susah..

ibu nyer citer, awal2 tahun ni macam macam aa dia nyer bz.. persatuan la, sukan laa, meeting n memacam lagi... takpi takpe... demi mencari sesuap nasi.... ari2 kena balik lewat. dulu2 orang cakap, keje cikgu senang... setengah hari je keje.. cuti banyak.. tapi sekarang dah lain. cikgu pun balik kol 4 or 5. Tu pasal nak jenguk blog pun dah tak sempat...

daddy buat masa ni ok sket, tak kena out station lagi.. tapi akan datang taktau aa camna.. pun sama cam ibu jugak.. demi mencari sesuap nasi, terpaksa aaa. lama tul tak jumpa kengkawan lama basa blajar dulu.. ingat nanti nak gi lelawat aa... rindu plak zaman2 blajar.. kuang kuang kuang.. TiPenang ada nak wat gath raya cina ni. tapi tak tau aa dapat join ke tak. USM plak tengah dok bincang2. Amacam geng???

Ni gambar kekanak dok main berdua time ibu nak wat keje.. kalau tak penat la nak kejar. belum lagi hurin yang suka turun naik tangga tu... pastu kenkadang elok2 tengah main, dengar plak abang hafiy nangis.. bila tanya nape? dia cakap 'adik yin buat'... garang tul la adik hurin sorang ni.. agaknya masa ibu peknen aritu terlebih garang kot kat skolah...hahahha


Ni plak gambar abang hafiy.. skang peberet dia dok main thomas ni la..

oklah, tu aje nak citer pasal buah hati kami ni.. lain kali kita sembang lagi :)

6 comments:

mimi razaly said...
This comment has been removed by the author.
mimi razaly said...

terlebih garang kat sekolah??
HAHAHAH.
memang pon !
tyme add math lg.
;P

ceritacherita said...

mau pulak 2 org budak ni duduk dlm kandang berwarna warni tu. Bestnya. Aqil & Mikhael jgn harap. Mmg susah sikitla nak buat kerja bila ada diorng.

dilaOHdila said...

pewwit!!!!!!!!!!!!!!!!
apa habaq cikgu? amboi busy ka
dengan persatuan lah apa lah ( ha ha ha) dady bagi sokongan tu
betul lar ni cikgu memang tak reti duk diam kan. gherja banyak. kalau mak bapak tak respect kat cikgu ni taw lah nak habaq lagu mana....

anak hang duk dalam tu ka? comey....
tak meronta ke si Hurin tu Nunu....?

** Nunu
photog tu aku edit ngan lightroom
lar ni aku tengah GILLAR dok main menatang tu.....

Tajul Adli said...

mie, nanti kita wat gathering lagi..
aku baru teringat yg aku langgar lembu arr tahun baru aritu..aku tader keta arrrr....camna nak gi penang 30 januari nie..??

apsal aku leh terlupa..??

Sri H said...

nak gi pulau lagi ke? or tempat sejuk di atas tanah tinggi?? or? or?