Monday, January 25, 2010

Aiskrim malaysia...

Salam sumer.. :) lama tak menjenguk blog.. Rindu nak update tapi time nak update, takde idea... Time ada idea, kemalasan bermaharajalela plak...hohohoho.. Lagipun dengan cuaca yang panas macam kat penang skang ni, memangla tak semangat nak duduk depan laptop.. syiok lagi makan aiskrim sambil layan tengok tv. pastu bukak kipas laju2...hohoho.. Skang fridge memang sentiasa ada stok aiskrim malaysia ni...sebab senang aje nak buat. lepas tu boleh buat macam2 perisa. Ada vanilla coke, mirinda grape, soya+taufufah, milo, roselle... macam2 la.. sebab takmo bagi boring.... Kekanak dua orang ni pun apa lagi.. mmg sakanla.. mana ada bebudak tak suka aiskrim kan? hehehhe..


Abang hafiy pun nasib baik sporting.. rajin dok layan adik hurin yang suka 'pau' aiskrim abang... mmmmm... cedddapppnya aiskrim ibu buat... :)

10 comments:

ellyWong said...

OMG.. ya ALlah chomey chomey ni dua org ni!!! hehe.. aunty amy geram ni!!! :D

E-Marlin said...

Alu............ yuhu... hehehe
lama x jengah sini, si hurin pun dah besar, banyak giginye ye....

saya pun suka mkn eskrem mesia gak ehehhe.. tp tang nak buat tu amatla malas... makan je rajin hehehe..

dilaOHdila said...

salam nunu
waduh icecream malaysia ka
suka tengok abang ngan hurin tu
so sweet!

KecIk said...

suka post ni.. ader kasih sayang gtuh.. muka bucuk yg last tuh pun yg terbaik!!..

Ayumieza said...

wow ais krim malaysia tapi yang bestnya nunu buat siap ada perisa coke vanila lagi tu hehehe..comel sungguh aksi 2 beradik ni tersengih tunjuk gigi hehehe..nunu url blog nurul dah bertukar ye..
http://www.diariayumieza.blogspot.com

annafarha15 said...

tiutnya gambar yg last tuh!
both very sporting yek.
aiskrim mmg sedap.
sy pun slalu buat sbb sara x makan buah.so kena la blender grape ke,oren ke,tembikai ke..buat aiskrim br dia mkn.too demand!
(sy plak yg x bselera,sbb terasa sgt 'pure'nya especially black grapes!

cikpuanmieza said...

sukanya tgh 2 beradik tu duk tayang gigi... rajin la nunu wat eskrim.. mieza wat dadih jeli tu je utk stok nurin n aqil..dah tak kasi nurin makan eskrim sejuk2 ni coz giginya dah rosak...

nunu, jom jengah blog kami ye..
http://cikpuanmieza.blogspot.com

FYDA said...

hohhohohoho.. baik punyer aktiviti yer.. mmg sedap pun mkn aiskrim nak lagi aiskrim msia ni masa musim panas2 kan.. teringat zaman knk2 u dulu yg suka mkn aiskrim msia ni.. mcm2 periada ada.. sebut je nak perisa apa. perisa durian pun ada..hihi.. Hafiy, Hurin.. pesan kat mama su jenguk sat blog koleksi kahitan manik auntie fyda yer di http://jejari-kreatif.blogspot.com/

Nurul a.k.a Riko said...

wahhh...shedapnyer eskem m'sia nie. Rajin betul u nie laling. Tingat masa zaman sek. rendah dulu..my nebor jual ini eskem m'sia..mmg sedap...paling I suka..eskem milo! Walla!!!!

Mummy Dasy said...

alolo comeynye gambo sengih tu...