Sunday, July 11, 2010

Little Chef...

Assalamualaikum... uhuk uhuk uhuk.. blog berhabuk sampai terbatuk2 nak menaip pun tak nampak.. hehehe... mmg lama sgt tak update blog.. naper? time ada idea nak update, masa semput.. time besenang lenang takde keje, idea plak tak datang walau seciput.. Tambah lagi plak, skang laptop ni asyik dok berebut dengan hafiy yang nak tengok ultraman kat youtube. huhuhu.. takpun, dis dok bz main games.. budak2 zaman skang memang advanced. baru umo 3 tahun stengah pun dah pandai on snirik laptop, search internet, youtube bagai...kalah ibu dgn daddy... daddy dulu rasanya umo tu baru dok tengah ralit lipat kapal terbang kertas.. ibu plak dok main buat kek guna pasir..hehehehh
oklah, ni tempek gambar time kekanak dua orang ni dok bizi buat biskut chocolate chips. (kalau tengok cookies tu lagi banyak love kaler2 tu daripada chocolate chips) sonok bagi diaorang buat cookies snirik sebab nanti diaorang mmg excited nak tunggu cookies masak. bila oven bunyi 'ting!' tanda dah siap tu, dua2 memang akan lari pegi dapur dgn mangkuk sorang satu.. kira berbaloi la buat walaupun dapur memang bersepah tunggang langgang lepas tu... :P



Abang hafiy yang kejap2 nak rasa adunan + chocolate chips.. kira kenyang terus tak payah tunggu cookies tu masak...heheheh


ni plak gaya adik yin kat dapur..

ok babai.. nanti bila aura rajin datang lagi, bleh pot petpot pet lagi... heheheh

* this time bangga sket sebab 80% of the scrapbooks elementstu i buat snirik tau... hehehhehe*

6 comments:

dilaOHdila said...

salam Nunuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
awat hang busy ka.......
tu dia dah siap buat kuih rhaya
raja puteraputeri dok tulun ummi kat dapoq na
Hurin dah semangat sikit...garagara cookies ummi ka

ellyWong said...

tahu takpe!! mmg dah berabuk 5cm dah :P hehehe.. welkam back dear! :D

super cute the photos. amy tak sempat lagi baking session ngan insyirah. after looking at these photos rasa nak jugak la!! heheheh ;)

Tajul Adli said...

fuh...setelah sekian lama menyepi..ingatkan dah resign dari jadi blogger..

makin lawa la plak photoshop hang nie..kagum aku..well done laa

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

walla.. aduyai, wat kue raye ke little chef?
hihihhi.. takpe, tukang makan ade tu..
yup, mmg shantek element² scrap yg dicipta itew.. kagummmm!!!
p/s: Nunu, ty sket.. upload direct tru blog r photobucket? sy try guna photobucket gambar die x clear la, blur sket. wanna share?

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

heheh..comel dua beradik ni..memang ade talent jadik chef sok2..

Anna Farhana.. said...

wah rajinnya tolong ibu buat kueh yek! raya nanti senang nak yani ah ada assistant.hehe!
huyin maintain bambam.geram!!!