Monday, March 16, 2009

Tagged!

was tagged by Erna @ Marlin about my 1st pregnancy :)

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
Kitorang mmg tak plan... Sentiasa menerima dengan tangan yang terbuka :) Actually before Hafiy ni, me penah miscarriaged. Masa tu baru 7 weeks.. Sedih sangat sangat... So, bila dapat tau pregnant lagi mmg happy giler!

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?Takde sebab dah kompom scan baru cari nama..

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
Happy sangat!!

4. HOW OLD WERE YOU?
26

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?.
Mmmm.. Rasa tak sedap badan.. And deep inside macam dah bleh agak.. :)

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
My darling terchenta...

.7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
Of course.. sebab tak sabo nak shopping baju baby..hehehe.. Lepas scan tau gender tu, terus kitorang gi DFO.. Excited sgt! :)

8. DUE DATE?
17 November 2006

9.DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
Sangat teruk! sampai 9 bln pun dok muntah lagi... bukan takat morning sickness, afternoon, evening, midnight, sumer sapu...ekekeke.. And the first 3 months i just can ate bananas! Dahla masa tu pisang tgh mahal mencanak2 sampaikan sekilo AUD19.90!

10. WHAT DID YOU CRAVE?
Kalau nak list mau 3,4 helai kertas ni..ehehhe... banyak sangat. Tapi antara yang ingat nak makan yong tau fu, buah nangka,jeruk salak... Buah nangka tu mula2 ingat mmg tak dapat makan sb mana mau cari daaa... tapi En daddy akhirnya berjaya jugak cari buah nangka kat dalam tin.. saaayang abang!!:)

11. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
Boy

12. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
8 kg

13. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?Alhamdulillah, takde... last minutes je bleeding sket..

14. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Royal Brisbane Woman Hospital, Brisbane, Aus.

15. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
sejam je kot sebab kena ceaser...hehehe

16. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
Naik teksi je.. kitorang gi awal 4 hari sebab ada bleeding sket.. pastu terus kena tahan pulok..

17. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
En Helmi tersayang... :)

18. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
C-section sebab everytime contraction, heartbeat hafiy drop. So, takmo amik risiko tunggu lama2..

19.YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
Dah kena ceaser tu kena la bius.. hehehhe

20. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
2.95kg. Memula doc kata baby lagi kecik memandangkan peyutku yang tecit...hehehe.. Mana bleh compare dgn peyut minah saleh...huhuh... Depa kan genetik besau2...

21. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
Mmg due date-17 November 2006

22. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Idlan Hafiy Bin Mohd Helmi

23. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
2 years, 4 months

24. WOULD YOU DO IT AGAIN?
Insyaallah.... :) Hafiy dah ada adik pun..

7 comments:

leily|ummi alyahusna said...

salam ciku nunu,
oooo..cekgu caeser gak mase lahir hafiy yep..
ty sket, masa nurin ituari camner ekkk?
sy, husna aritu pon caeser, nak tambah yg no.2 still takot la..tkt luka kt dlm x sembuh lagik..
re: apartment kos rendah apenyer, dh renovate tu..penthouse tuuuu!!!

Idida Aziz said...

dh pindah ke blog juga yer..
mmg makin ramai pindah pon....
selamat datang....

E-Marlin said...

ooo awak kena belah ye.... tak tahu plak...
yg no.2 pun kena belah gak ke?

~~ciklinn~~ said...

salam .... seperti pernah ku kenal tuan rumahni..tapi dia mana ya....??

huhhuhuh samolah kito.... mabuk2 sampai nak bersalin hahaha doc pun naik kesian tgokk..

ya sukanyer tgok gamabr baby baruu keluar tu... syahdu sgt2 kan...

.: Leen-Wawie :. said...

real la pix hafiy tuh.. tu fresh baru kuar tu kan.... syahdu sungguh...

ciku_nunu said...

eh, tadi rasa cam dah reply sumer komen korang... awat takde? huhuhu

~masa bersalin kat hurin, alhamdulillah normal... ihihi..kiranya dah rasa dua2 la...ceaser penah, manual pun penah...ekeke

lyn said...

minah salleh sini..... sudah beranak pun orang masih ingat dia preggie lagi... :P

yes yes... masa you preggie pisang mmg mahal! ku pun berpuasa makan pisang for 3 months..... :(