Thursday, July 16, 2009

Dunia photoshop...

Sebenarnya nak update gambar2 masa majlis kawen long, tapi bila balik keje tadi tengok daddy dah upgrade photoshop cs2 ibu to cs4! hohohoho!! macih larling... i lap u! :) so, terus try godek2 gambar bebudak ni..

ramai yang tanya kat mana kitorang blajar guna photoshop ni. Honestly, kami tak penah kuar duit sesen pun nak blaja sumer ni.. sumer ilmu pasal photoshop ni 100% blajar kat internet ni jek. And we start from zero sebab 1st time install ps dulu, memang blank habis... tak tau nak klik kat mana. nak tambah2 tulisan atas gambar lagilah mimpi.. Skang alhamdulillah, reti la sket2 nak godek ps ni sebab ilmu pasal photoshop ni memang tak habisss...Cuba korang taip kat Google-- photoshop tutorial. Korang akan dapat 2 410 000 hasil carian. pilih je yang mana yang korang nak! :) Ilmu ni ada di mana2.. yang penting usaha..

dan bagi sesaper yang minat buat digital scrapbooks, korang just taip-- digital scrapbooking freebies. korang bleh donlod free je sumer element ngan paper2 tu. lepas tu korang buatla ikut kreativiti korang :)

lagi satu kena rajin tengok layout kengkawan supaya dapat idea. Ingat, rajin tengok, bukan rajin copy and paste... tak baik tawww...




Bagi yang tak tahu lagi, kami juga ada lagi satu blog: http://magicofcolours.blogspot.com/. tapi dah lama tak update...hehehe.. Insyaallah ada masa dan kerajinan kitorang akan cuba update. Doa-doakanlah ye.. :)

~gambar hafiy jadi superhero ni gambar lama dah. tapi sebab suka banget gambar ni, tempek lagi kat sini..hehehe

10 comments:

Nurul a.k.a Riko said...

Suka tgk Hurin. Geram tul kat pipi dia yg labuh tu..so chubby & Hafiy so loving dgn senyuman menawan.

Suya said...

wahhhh lawo2 la mung wat photoshop ni...xdok tutorial ke? nk belajar gokk

ummy@tzi said...

salam cikgu nunu... lamanyer xsua.. rindu dgn anak2 awk.. dh besarnyer hurin.. tp pipi ttp maintain labuh... sihat semua..? pic terkini irah nnti yer.. sejak blk mesia nih jarang berfoto2..

miesha said...

salam perkenalan.
suka sangat tengok blog nie, cantik penuh warna warni...comelnyer anak awak.
blog yang satu lagi tu 'magic of colours' pun saya dah tengok, bagus info nyer...saya suka sangat dan berterima kasih sebab mengajar tentang edit2 gambar nie...lama dah nak belajar tapi tak tau macam mana.bila tengok gambar orang lain buat cantik2 jer. ada kelapangan boleh laa berkunjung ke fotopages saya http://missmisya.fotopages.com/
or blog

Adrina Adi said...

tambah plak tuan punya blog mmg kreatif habis.. lagi la hasil dia cantik tertarik menarik ko mmg the bom! hihi..

leily said...

advanced nyer cekgu..
kite baru nak godek2 adobe cs3, tu pun kat lappy en. hubby je ade.. so advanced r u... pas ni leh share sket kat blog yep..
sy pon start dr zero.. sib baik awk nyer tutorial de..tqvm yep!!!

iena hamdi said...

betul kata kak ed tuh... mummy dia rajin godek...

iena dah pernah try... ingat nak load jugak.. dah tu baru nak baca ada gangguan kecil.. huhuhu

dah ler kita ni terer english.. huhuhu nak kena kuar kamus lagik.. hahahha jadiknyer malas dah.,..

kena cari masa santai betul nak baca.. anyway.. mmg cumel budak2 berdua itu

.: Leen-Awie :. said...

ko mmg rajin yani ooii....
dari dulu smpi skrg penuh ngan scarapping jer...
sweet2 lak tu sesweet hafiy n hurin.... mmg kretip laa..

Tajul Adli said...

ehh...thanx pasal kasik tips on the image hosting things....aku dah upgrade skill aku and i'm please with the result...

muchas gracias senorita...adios sanches...asbestos asbebes...aya karamba...yeehaaa..!!!

E-Marlin said...

Cantikla awak edit gambar si hurin tu... tapi saya mmg tak lupakan la si superboy tu hehehe...

wah...dah cs4 ye, saya masih cs3 lagi hehehhe...