Friday, July 31, 2009

Chuping@ Padang Besaq :)


Kali ni nak tempek gambar2 masa daddy bawak kami pi jalan2 padang besar. Unplanned punya trip sebab masa tu lepas balik skolah macam tak tau nak pegi mana. pastu En daddy pun kata "Jom kita pegi Chuping, nak tak? Nak amik gambar ladang tebu". So, tanpa membuang masa, ibu selaku wakil kepada Hafiy n Hurin terus mengangguk dengan laju dan berkata "JOM!" sebab Chuping ni kan dekat dengan Padang Besar. Rugi aaaa kalau takmo ikut kan? hahahahaah :D

Tapi bila sampai sana daddy agak kuciwa sebab pokok2 tebu tu sumer tinggi takat kepala lutut jek... ekekkeke (jangan marah ek daddy :P) Next time dah agak2 pokok tebu tu besar kita pegi lagi ek! Buleh singgah Padang besar lagi.....

ok..letak gambar sket dulu.. nanti ada masa bleh sambung lagi...

8 comments:

kamalnzura said...

lamanyaaaaaa x pi Pdg Besaq...

E-Marlin said...

Mana gambar kat padang besarnya???
Last saya ke sana pada tahun 2001..heheh lama tuh

dilaOHdila said...

salam
amboi PI jalan kat chuping ka
best tu banyak tebu
mana tebunya Ibu hafiy, awat busy ka
meesti banyak gambaq ni...tak sabor acik dilla nak tengok sama nih

Nurul a.k.a Riko said...

Nunu..
mmg beshkan...mengHijau ajer. Sejuk mata memandang.

Peh tu..I dah tag u darling.

eija28 said...

tak pernah sampai lg kat chuping....padang besar pernahlah sampai tahun 2002 dulu....

Ayumieza said...

Lama dah nurul tak kesana last nurul g padang besar masa kecik dulu tak silap ingat-ingat lupa gitu hehehe..so beautiful editting akak sampai naik syok plak tgk blog akak hahahaha..akak boleh ajarkan tak mcm aner nak wat perkataan mcm "chupping" cut dari gambar tu??

miesha said...

cantik pemandangan kat ladang tebu nie...gambar2 yang diedit tu memang cantik...kreatif sangat...

::: ReActivate ::: said...

::: beautiful place, been here b4
::: mcm kat ladang gandum kat usa
::: & kanada pulak bila tiba di
::: sini.. ditambah lagi dgn view
::: bukit bukau batu kapur sama spt
::: di negara china berhempiran sg.
::: yangtze.. magnificent view!!!
::: aman ajer kat sana yee.. rasa
::: masa tu berlalu dgn perlahan..
~ [huhuhu]..

blog perlis: http://reactivatefoto.blogspot.com/2009/03/perlis.html

FP perlis: http://reactivatezul.fotopages.com/?entry=1278851