Friday, April 17, 2009

Bertambah setahun lagi...

Alhamdulillah.. Hari ni dapat lagi menghirup oksigen di bumi Allah ini... (walaupun sebenarnya arini rasa mcm tua...ekekeke).. Age is just a number, yg penting hati tetap muda,kan? :)
Sebenarnya mmg rasa bersyukur yang amat kerana pada usia saya yang ke-29 ini saya sentiasa dikelilingi orang2 tersayang.. I have a loving husband yg tak penah kurang sayang+ cintanya pada saya, I have 2 kids who always make my days, parents, siblings, friends, students, kerja tetap, n bnyk lagi klu nak disenaraikan... (tapi mulut selalu nak merungut itu ini..)

Last two days masa saya nak tapau milo ais kat kedai makan, saya ternampak sorang pakcik yang sedang nak bayar kat kaunter. Bila saya tengok makanan pakcik tu, mmg rasa sedey yg amat sebab pakcik tu cuma amik nasi kosong+kuah kari+ air kopi dan semuanya hanya bernilai Rm 1. Bila pakcik tu nak bayar, dia bayar guna duit syiling je. Itu pun dia korek2 dlm wallet dia tu.. Sedangkan saya ni, minum milo ais aje dah rege rm1.4o... pastu itu yg kali ke-2 punya minum padahal baru pukul 2.. INSAF!!!

"Ya Allah Ya Tuhanku, Engkau jadikanlah diriku termasuk dlm golongan mereka yg sentiasa bersyukur dengan nikmatMu"...

Kepada sumer students (5C dan 5E) yg meraikan birthday saya ari ni...terima kasih bnyk2... Mmg enjoy giler! :)

19 comments:

iena hamdi said...

selamat hari jadi dear...

moga happy sentiasa

♥samantha♥ said...

no worries. we dont mind celebrate again. but thats if you want it. be 'old' again and again. hahaha =D

aimi @ kamalina said...

happy besday to you!!!! muda lagi la..baru 29thn.... cheer up...

ps: mmg sedih la baca kisah pakcik tu...terasa insaf jap kan...

Yolande said...

happy birthday, teacher . =)

dilaOHdila said...

sedeh pulak aku dengor criter hang nunu
kekadang kita jugak alpa, lupa utk mensyukuri segala nikmat yang ada
mudah2an ianya jadi ikhtibar kehidupan...

**
cek, lawa scrap hang no
banyak tul idea hang no

ellyWong said...

happy birthday nurul! ;)

p/s: a very heart touching entry. semoga kite tak luper untuk terus bersyukur...

yurn said...

eppi besday 2u yanie:) last year in the twenties.. moga murah rezeki, happy sokmo n success selalu!! hang lagi tua setengah bulan dari aku ekkekeke:P

Mummy Dasy said...

Happy b'day...

lawa u wat scrap...

lyn said...

nurul!!! lahling.... ku lupa sunggoh! was sooo busy on friday, hari ni pergi rumah Amy baru dia ingatkan........

anyways....

HAPPY BIRTHDAY LAHLING...

mau hadiah apa?

akubye said...

yup!! kengkadang kita terlupa masih ada orang yg susah dari kita.. so terpulang nak bersyukur atau terus tak sedau diri.. ahaks! weh.. tq singgah blog saya tu... Slamat Hari Belated Jadi" ahaks!

yong ibu chem said...

sedih baca pasal pakcik tu..

btw, happy belated bday!

k.ita said...

salam yanie...epi 29th besday to you..semoga dipanjangkan umur & dilimpahi rahmat Allah..Insyaallah..

yanie..mmg kesian kat pakcik tu..kalu saya tgk pun sedih..rasa cam nak belanja jer dia mkn kan..& kalu saya la jadi tokey kedai tu..x tergamak rasanya nk kenakan charge kt pakcik tu...

♥ epon ♥ said...

IBU !
happy birthday !
kami syg ibu sgt !
igt 2 taw ibu taw :)

FarEast said...

lahir 17 april ke?? sama mcm member saya yol ... umur dia pon 29 thn juga ;)

Ayumieza said...

happy besday nunu semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki...aminnnn

Ya Allah terasa diri ni insaf bila terbaca ttg pak cik tu huhuhu...

ReActivateZul said...

::: askm yani, happy belated birth
::: day buat yani.. [huhu] 29thn
::: tuh mmg muda gilerrr nih [hehe]
::: hampir2 nak cecah 30thn.. yani
::: kena maintain stay healty..
::: sesekali join ler gym atau aero
::: bik, takpon ponco ponco [huhu]
::: mcm mak saya gak [ekekeke]..
::: teringat plak citer citcat hari
::: tuh..

::: lawa laaar blog yani nih.. rasa
::: ni 1st time saya kemari.. sukee
::: kaler2 kiri kanan blog nih..
::: cute ler.. teruskan posting
::: yani!

~ ReActivate :)

dilaOHdila said...

SALAM nunu
RINDU KAT HANG(HEHEHHEE)
DOAKAN UTK AKU DOA UTK HANG JUGAK NO
NANTI MAI kl JANGAN LUPA SINGGAH BANGI
tt KAT BANGI BERAMA HUREN & HAFIY

leily said...

epi belated besday cikgu...
sadis baca stori tu..
kite lebih beruntung banding ngan pakcik tu..
Alhamdulillah atas segala nikmat kurnia-Nya..

E-Marlin said...

hepi belated besday.....aisey dah 29 tahun ke? hehehe.... nex yer, masuk alam 3 la ye hehehe... takpe, yg penting maintain muda hoccay.